Cheesecake bez pečenja s bijelom čokoladom i marakujom

Vrijeme pripreme 45 min
Sastojci: 10
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Marakuja je izrazito aromatično voće ugodnog kiselkastog okusa te se izvrsno slaže s desertima nježne i slatke strukture kao što su panna cotta ili sve popularniji cheesecake bez pečenja. Izvrsna je u desertima pripremljenima s BAM bijelom čokoladom i tako razbija njihovu slatkoću.

Pripremiti cheesecake bez pečenja puno je lakše nego pripremiti onaj koji je potrebno toplinski obraditi prije posluživanja. Nema jaja, nema pečenja, što znači da gotovo ne možete pogriješiti. Pri izradi tradicionalnog cheesecakea jaja se lako mogu prekuhati, premalo termički obraditi ili prepeći, zbog čega će cheesecake puknuti.

Prozračnu kremu od bijele čokolade možete napraviti i uz pomoć BAM mješavine za cheesecake. Ako ćete cheesecake bez pečenja pripremati s našom smjesom, slijedite upute na poleđini proizvoda ili ih potražite na našoj web-stranici: pored proizvoda nalazi se kartica „Upute za upotrebu” te dodajte bijelu čokoladu.

BAM savjet: za podlogu od keksa upotrijebit ćemo graham kekse, maslac i smeđi šećer. Tako ćemo i bez pečenja dobiti debelu, hrskavu i čvrstu podlogu od keksa! Preporučujemo da upotrijebite smeđi šećer jer vlaga u smeđem šećeru pomaže stvrdnjavanju podloge od keksa.

Ako za izradu cheesecakea bez pečenja upotrijebite BAM preljev od malina, slatka kriška pretvorit će se u lagano i kremasto osvježenje. Recept za cheesecake s malinama možete pronaći ovdje.

Za kombinaciju krem sira i prozračnog soufflea napravite japanski cheesecake prema ovom receptu.

Marakuju ili maline možete zamijeniti borovnicama i napraviti cheesecake bez pečenja od borovnica. Recept možete pronaći ovdje.

Sastojci

Za podlogu od keksa
  • 200 g izmrvljenih graham keksa, otprilike 12 – 14 cijelih keksa
  • 65 g smeđeg šećera
  • 115 g neslanog maslaca
Za kremu od bijele čokolade
Za preljev od marakuje
  • 3 listića želatine

Upute za pripremu

Podloga od keksa
1. Korak
Izdrobljene kekse prelijte otopljenim maslacem. Sve dobro izmiješajte, zatim smjesu od keksa prebacite na pekač. Masu vilicom dobro utisnite uz dno pekača, zatim sve stavite na hladno. Za to vrijeme pripremite kremu od bijele čokolade.
Krema od bijele čokolade
1. Korak
Preostalu BAM čokoladu rastopite nad vodenom kupkom. Pripazite da lonac u kojem je bijela čokolada ne dodiruje posudu s kipućom vodom. Ostavite da se ohladi. Mascarpone sir promiješajte u zdjeli kako biste dobili ujednačenu smjesu bez grudica. U sir polako dodajte rastopljenu bijelu čokoladu. Umutite slatko vrhnje i lagano ga umiješajte u smjesu mascarpone sira i rastopljene bijele čokolade. Dodajte još limunov sok i BAM pastu od vanilije. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite po podlozi od keksa i sve stavite na hladno. Pripremite preljev od marakuje.
Preljev od marakuje
1. Korak
Listove želatine namačite u hladnoj vodi prema uputama proizvođača. BAM preljev od marakuje ulijte u posudu i malo ga zagrijte. U to dodajte otopljene listiće želatine i dobro promiješajte. Kad se dobivena smjesa malo ohladi, prelijte je preko pripremljenog cheesecakea bez pečenja. Cheesecake bez pečenja ostavite na hladnom najmanje 6 sati, najbolje preko noći.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.