Cake pops recept bez pečenja

Vrijeme pripreme 45 min
Sastojci: 5
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(6)

Priprema cake popsa ili slavnih kolačiča na štapiću sada će biti još zabavnija! Recept za cake popse bez pečenja toliko je jednostavan da vam se čak i male dječje ruke mogu pridružiti u pripremi. Dodali smo sve popularnije Oreo kekse, krem ​​sir, malo čokolade i puno šarenih ukrasa. Sve popularniji kolačiči na štapiću ili cake popsi prikladni su za svaku prigodu, u zadnje vrijeme na rođendanskim proslavama zasjenjuju ili čak zamjenjuju klasičnu tortu. 

BAM savjet: često se događa da pripremljene kuglice puze niz štap. Ako prije stavljanja kuglica umočite štapić u otopljenu čokoladu za dobar centimetar, to vam se više ne bi trebalo dogoditi. Kad se čokolada na štapiću ohladi, djeluje kao ljepilo koje drži kuglicu na mjestu. Više savjeta o pripremi cake popsa možete pronaći ovdje.

Ako želite impresionirati odrasle s cake popsima, možete ih pripremiti u kombinaciji bijele čokolade i crvenog baršuna ili možete pripremiti čokoladne popse s Baileys-om.

Sastojci

Za pripremu cake popsa
  • 24 Oreo keksa
  • 120 g krem sira
Dekoracija
  • šarene perle ili drugi šareni ukras

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
Zgnječite oreo kekse. Možete si pomoći s multipraktikom, ili ih možete zgnječiti uz pomoć plastične vrećice i čekića. Kekse stavite u plastičnu vrećicu kako se sitni krajevi ne bi raspršili po radnoj površini i zdrobite ih čekićem. Možete si pomoći i s unaprijed kupljenim i zdrobljenim Oreo keksima.
2. Korak
Zgnječene kekse stavite u zdjelu i dodajte im krem sir. Rukama dobro promiješajte krem sir i droptine. Od dobivenog tijesta oblikujte kuglice. Ako će svaka težiti otprilike 16 g, možete ih pripremiti od dobivene mase 16. Stavite kuglice na štapiće. Upamtite BAM savjet: Otopite malo čokolade posebno i prije umetanja kuglice umočite svaki štapić u otopljenu čokoladu. Time ćete osigurati da kuglice ne iskliznu iz štapića.
3. Korak
Dobivene kuglice ohladite oko 15 minuta. Za to vrijeme otopite BAM čokoladu na vodenoj kupelji kako biste premazali cake popse. Možete birati između okusa i boja. Ako želite da vam kuglice budu prirodno ružičaste boje, upotrijebite ruby čokoladu. Ako želite da budu bijele, umočite ih u otopljenu bijelu čokoladu. Ako želite da budu narančaste, čokolada od naranče najbolje ispadne. Čokolada od jagoda oboji ih crvenom bojom, a tamna čokolada u elegantnu tamno smeđu boju. -Izbor je na vama.
4. Korak
Ohlađene cake popse umočite u otopljenu čokoladu. Pritom pazite da razlika u temperaturi između kuglica i otopljene čokolade nije prevelika. Ako je prevelika, premazana čokolada na lopticama će popucati. Ako vam se to dogodi, ostavite ohlađene kuglice neko vrijeme na sobnoj temperaturi da se malo zagriju pa onda kasnije umočite u otopljenu čokoladu. Počnite s ukrašavanjem dok je čokolada na kuglici još topla jer se ukras ineće neće zalijepiti na ohlađenu čokoladu. Dobar tek! Ili sve najbolje ako pripremate cake popse za rođendansku zabavu!

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.