Browniji sa slanom karamelom

Vrijeme pripreme 1 jedan sat
Sastojci: 11
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(3)

Kako zvuči recept za domaće brownije s keksima, preljevom od slane karamele, posuti svježe mljevenom morskom soli? Raskošan okus razmazit će tvoje nepce, a sama priprema nije toliko zahtjevna koliko zvuči. Ovaj put nećemo dodavati slani preljev od karamele u sam biskvit, već ćemo pečene brownieje preliti kremom koja ima teksturu preljeva. Kad se izreže na komade, preljev će se nježno razliti po rubovima, što će browniejima dati poseban okus.

Još nekoliko trikova prije nego što počnemo s pripremom:

  • - pri rezanju pripazi da komade ne slažeš preblizu. Slana karamela može biti malo ljepljiva, pa se pravilnim slaganjem sprječava da se komadi zalijepe jedan za drugi;
  • - brownije posluži u obliku malih kocki, jer imaju prilično bogat okus;
  • - ako voliš slatko/slani okus, na kraju ih pospi slanom morskom soli. Ako ti se ovaj okus ne sviđa, možeš preskočiti taj dio.

Umjesto brownieja sa slanom karamelom, možeš napraviti brownieje s ruby čokoladom ili sasvim bične brownije.

Sastojci

Sastojci za brownie kolače

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
Zagrij pećnicu na 180 °C. Pekač obloži papirom za pečenje i lagano preklopi rubove, jer je tako lakše izvaditi pečene brownieje prelivene karamelom.
2. Korak
Iznad vodene kupke otopi maslac i 1/3 BAM tamne čokolade. U otopljenu čokoladu dodaj šećer i miješaj dok se potpuno ne otopi. Zatim dodaj jaja i BAM pastu od vanilije i miješaj sve dok ne dobiješ ujednačenu smjesu. Smjesa će poprimiti svjetlosmeđu boju.
3. Korak
Dodaj BAM kakao u prahu, brašno, sol, preostalu BAM tamnu čokoladu i BAM mliječnu čokoladu. Miješaj lopaticom sve dok ne dobiješ jednoličnu smjesu. Nemoj se prestrašiti, smjesa će biti jako gusta, a tako i treba biti.
4. Korak
Smjesu ulij u pripremljeni pekač i peci 30 minuta. Provjeri je li tijesto pečeno s pomoću čačkalice. Ako čačkalicu zabodeš u tijesto i ono je mokro, tijesto još nije pečeno. Ostavi ga u pećnici i ponavljaj test čačkalicom svake dvije minute. Kad se tijesto ispeče, čačkalica će biti suha.
5. Korak
Izvadi pečene brownije iz pećnice i još vruće ih prelij pakovanjem BAM slane karamele. Po želji ih možeš posuti morskom soli. Pripremljene i prelivene brownieje dobro ohladi (možeš ih staviti na sat-dva u hladnjak), a zatim ih nareži. Ne zaboravi ih narezati na male kocke jer su vrlo bogatog okusa. Dobar tek! ;)

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.