Browniji s ruby čokoladom

Vrijeme pripreme 45 min
Sastojci: 9
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Ovi čokoladni kolačići ili browniji ne trebaju dodatni ukras; oni sami su divni. Jagode i tamna čokolada oduvijek su bile poznate kao izvrsna kombinacija u raznim slasticama. Kada brownijima dodamo još ruby čokoladu, koja svojom nježnom bojom, nježnom aromom i djelićem okusa jagodičastog voća dovodi čokoladne kolačiće na višu razinu. Ovim receptom dobivate savršenu ravnotežu tamne čokolade; dodane svježe jagode samo još povećavaju sklad okusa ove slastice.

ČOKO-savjet: poslužite potpuno ohlađene, dodajte svježe jagode i lagano pospite šećerom u prahu. Brownije možete preliti ruby čokoladom. Možete ih ukrasiti i čokoladnim strugotinama ili čokoladnim crispy-ima.

Sastojci

Sastojci

Upute za pripremu

Priprema
1. Korak
Maslac narežite na kockice i pomiješajte ga s kapljicama tamne čokolade. Sve zajedno stavite u lonac, a zatim stavite lonac na umjerenu vatru. Neka se smjesa polako zagrijava i topi dok ne postane glatka i sjajna.
2. Korak
Maknite s vatre, umiješajte šećer i kakao u prahu te sve zajedno miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodani šećer malo će sniziti temperaturu i smjesa će se možda činiti blago zrnastom, ali to je u redu.
3. Korak
Dodajte jogurt od vanilije i pastu od vanilije te još jednom dobro promiješajte dok smjesa ne postane glatka.
4. Korak
Na kraju dodajte prosijano brašno. Pažljivo i postupno dodajte brašno dok ponovno ne dobijete glatku masu.
5. Korak
Dodajte ruby čokoladu i sitno nasjeckane komadiće jagoda te ih lagano miješajte dok ne dobijete jedinstvenu masu.
6. Korak
Obložite malu pravokutnu posudu za pečenje (20x20 cm) papirom za pečenje, ulijte tijesto, zagladite ga što je više moguće i zatim pecite u zagrijanoj pećnici na 180 ° C oko 25 minuta. Kako se svaka pećnica malo razlikuje, izvadite brownije iz pećnice kad budu pečeni. To možete provjeriti testom pomoću čačkalice; ako je čačkalica suha nakon što je izvučete iz mase, kolačići su pečeni. Ali budite oprezni, moraju ostati mekani i blago vlažni, pa je u redu čak i ako ih tako malo potpečete.
7. Korak
Kad su pečeni i spremni, izvadite ih iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade na rešetki. Izrežite potpuno ohlađene i poslužite. Količina sastojaka u receptu je za 9 komada.

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.