Banana split

Vrijeme pripreme 15 min
Sastojci: 12
Zahtjevnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(2)

Ako razmišljate o pripremi sladoledne slastice, ne postoji ništa bolje od tradicionalne slastice banana split! Banana split svi znamo iz djetinjstva, a sigurni smo da ga vole i mnogi odrasli. Tradicionalna verzija banana splita priprema se od tri različite vrste sladoleda, bananom i šlagom. Dodajte razne dodatke, ukrasite orašastim plodovima i poslužite! Ako, naravno, pripremamo tradicionalnu verziju. 

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.

Ako se, međutim, odlučimo pripremiti moderni banana split, „eksperimentiranje” počinje odabirom okusa sladoleda. BAM asortiman proizvoda za pečenje uključuje i mješavinu za sladoled. Od mješavine ćete dobiti ukusan, prozračan i lagan domaći sladoled s okusom mliječne kreme, a pritom vam za pripremu nije potreban aparat za sladoled. Priprema ovog sladoleda vrlo je jednostavna jer se mješavina jednostavno pomiješa s vodom i tučenim slatkim vrhnjem. 

Sladoled neutralnog okusa dobar je temelj za moderne okuse. U sladoled možete dodati namaz od pistacija, a u banana split dodati kuglicu sladoleda od pistacija. Dodavanjem namaza od lješnjaka rekreiramo okus poznatih čokoladica Kinder Bueno, a preljev od manga predstavlja dodatno osvježenje.

Ovaj smo put pripremili recept za banana split s okusima sladoleda od vanilije, maline i manga.

Sastojci

Za banana split:
  • 1 banana
  • tučeno vrhnje
Za kuglicu sladoleda od manga:
Za kuglicu sladoleda od vanilije:
  • 175 ml slatkog vrhnja
Za kuglicu sladoleda od malina:
  • 50 g BAM mješavine za sladoled
  • 120 ml slatkog vrhnja

Upute za pripremu

Za pripremu sladoleda:
1. Korak
Pripremite tri posude. Za svaki okus sladoleda posebno pripremite nezaslađeno slatko vrhnje za tučenje. Količinu prilagodite okusu koji pripremate. Za okus manga i vanilije potrebno je 175 ml slatkog vrhnja, a za okus maline samo 120 ml. Ručnim električnim mikserom istucite slatko vrhnje tako da bude skoro čvrsto (dok se ne počnu stvarati vrhovi). U takvo tučeno vrhnje u svaku posudu dodajte 50 g mješavine za sladoled i dobro izmiješajte električnim mikserom kako bi se tučeno vrhnje dobro sjedinilo s mješavinom za sladoled. Zatim u jednu posudu dodajte BAM preljev od manga, a u drugu BAM pastu od vanilije. Kad pripremate okus maline tijekom miješanja dodajte čvrsti jogurt i BAM preljev od malina.
Za pripremu banana splita:
1. Korak
Ogulite bananu i prerežite je po dužini kako biste dobili dvije polovice. Polovice banane stavite na rub tanjura za posluživanje. Između polovica stavite kuglicu sladoleda svakog ukusa. Kuglice sladoleda prekrijte tučenim slatkim vrhnjem, po želji možete dodati i druge okuse BAM preljeva ili okus obogatiti BAM namazima. Po želji dodajte još malo ukrasa i oduševite posluženom slasticom!

Proizvodi iz trgovine Pogledaj više

Recipe author:
Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Ostali recepti Pogledaj ostale recepte

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.