Švicarska čokolada Lindt – tradicija začinjena daškom modernosti

Švicarska čokolada Lindt – tradicija začinjena daškom modernosti
Čokoladne novosti
Vrijeme čitanja: 3 minute

Švicarska čokolada Lindt dostupna je u različitim varijantama, među kojima svatko može pronaći svoj omiljeni okus.

Prva asocijacija za većinu ljudi na ime »Lindt« najvjerojatnije su čokolade s visokim udjelom kakaa (65 posto i više), po kojima je poduzeće posebno poznato. 

Tamna čokolada i njeni ljekoviti učinci

Korijeni švicarske čokolade Lindt sežu u davnu 1845. godinu. Ispočetka malo, obiteljsko poduzeće koje su vodili otac i kći, održalo se do danas. No nije se samo održalo – marka Lindt je postala gotovo nekakav sinonim za čokoladu vrhunske kvalitete za koju znaju i koju obožavaju ljubitelji čokolade i čokoladnih proizvoda diljem svijeta. Dobra vijest za sve "čokoholičare" jest da takva čokolada ne samo što će biti odlična za vaše osjetilo okusa, već će biti i iznimno korisna i za vaše zdravlje.

Zbog viskokog udjela flavonoida koji imaju antioksidativni učinak, tamna čokolada je uspješna čak i kod sprječavanja raka. Osim toga će redovito uživanje tamne čokolade u umjerenim količinama sniziti vaš krvni tlak i smanjiti rizik od nastanka bolesti srca. No to još nije sve – istraživanja su pokazala da kvalitetna tamna čokolada također pozitivno utječe na vaše raspoloženje i time stopira razvoj depresije. Švicarska čokolada Lindt je stoga pravi izbor za sve one koji se žele zasladiti bez grižnje savjesti.

Švicarska čokolada Lindt s različitim dodacima – koji je vaš najomiljeniji okus?

Klasična švicarska čokolada Lindt, koju obožavaju ljubitelji tradicije i izrazitog okusa kvalitetnog kakaa, zadnjih godina dobiva sve više verzija. Među najomiljenije zasigurno spada čokolada s dodatkom naranče koja će vas začarati posebnom vezom na prvi pogled nespojivih okusa, a koji tvore iznimnu simfoniju za vaše osjetilo okusa. Puno uspjeha su doživjeli i drugi pomno osmišljeni dodaci - od brusnica, orašastih plodova, mentola, kokosa ili limete do švicarske čokolade Lindt u kombinaciji s pikantnim čilijem i nježnim okusom trešnje.

Uz uobičajene čokolade, pod markom Lindt skrivaju se i brojni čokoladni proizvodi koji ne samo što oduševljavaju okusom.

Onima koji vole malo više eksperimentirati preporučujemo da kušate njihovu čokoladu s dodatkom morske soli. Zvuči neobično? Bit ćete iznenađeni kako može biti ukusna ta kombinacija. Uz uobičajene čokolade, pod markom Lindt skrivaju se i brojni čokoladni proizvodi koji ne samo što oduševljavaju okusom, već i originalnim oblicima, a prava paša za oči su lijepe ambalaže, stvorene za posebne prigode.

Najslađa turistička atrakcija – muzej čokolade

U njemačkom gradu Köln nalazi se totalno poseban muzej, muzej čokolade. Godine 1993. osnovao ga je Hans Imhoff, a danas je jedan od najvažnijih partnera tog muzeja upravo poduzeće koje je "krivo" za poznatu švicarsku čokoladu Lindt. U muzeju koji se nalazi u modernoj zgradi, projektiranoj kao nekakav brod možete pogledati izložbu koja obuhvaća kronološki pregled najvažnijih prijelomnica u povijesti čokolade – od njenih početaka pa sve do današnjeg doba.

Posebna atrakcija su skulpture različitih oblika i veličina, napravljene od čokolade, a koje uvijek oduševe posjetitelje, posebice one najmlađe. Na ulazu u muzej smještena je i prodavaonica s bogatim izborom proizvoda Lindt, koja se brine da čokoladna remek djela možete i kušati, a ne samo gledati. Za sve ljubitelje čokolade koji još uvijek dvoje oko svoje iduće izletničke destinacije, Köln će svakako biti dobar izbor. U slučaju da ste ipak odlučili otići negdje drugdje, ne zbaoravite provjeriti postoji li možda u gradu u kojem se nalazite tako zvana čokoladna kavana, gdje se možete zasladiti svojom najdražom varijantom švicarske čokolade Lindt. Takve kavane trenutno se nalaze samo u australskim gradovima, ali planirano je uskoro širenje i u SAD.

Dakle: bez obzira u kojem dijelu svijeta se trenutno nalazite, švicarska čokolada Lindt može biti s vama svugdje. Jeste li si danas već priuštili svoju "ljekovitu dozu"?

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Proizvodi iz trgovine Pogledaj sve proizvode

Vijesti Sve vijesti

Vrijeme čitanja 2 minuti
Poklone koji neće imati posebnu vrijednost za onoga kome ćete ih pokloniti potpuno je besmisleno kupovati.
Vrijeme čitanja 2 minuti
Pitaš li se i ti uvijek kako preliti tortu? Znaš da će okus torte biti odličan, ali isto tako želiš da torta također i lijepo izgleda? Ne znaš kako napraviti preljev za tortu? 
Vrijeme čitanja 2 minuti
Prva stvar na koju pomislimo kada čujemo riječ "dijabetičar" jest zasigurno ta da su slatkiši za njega zabranjeni. No je li zaista tako? Znaš li da na tržištu postoje čokolade koje su namijenjene upravo onima koji ne smiju konzumirati šećer? Itekako postoje. Zovu se dijabetičke čokolade.

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.