Preljevi za torte

Preljevi za torte
Čokoladni recepti za deserte
Vrijeme čitanja: 2 minuti

Pitaš li se i ti uvijek kako preliti tortu? Znaš da će okus torte biti odličan, ali isto tako želiš da torta također i lijepo izgleda? Ne znaš kako napraviti preljev za tortu? 

Ili ne znaš koji su preljevi za torte zaista odlični? Nema problema! Pripremila sam par jednostavnih savjeta i recepata da će tvojom tortom biti oduševljeni baš svi! I okusom i izgledom.

Prije početka pečenja otkrit ću ti tri čokoladna savjeta za pečenje slastica.

  • Prvi savjet:

Bez čokolade za kuhanje izradu slastica naime ne možemo ni zamisliti. Savjet prije kupnje: Prethodno provjeriti njen sastav odnosno dekleraciju na proizvodu.

  • Drugi savjet:

Zbog šećera u mliječnoj čokoladi istu moraš polako zagrijavati da zbog sadržavanja šećera ne zagori. Najlakše je upotrijebiti ju u receptima u kojima nema pečenja, kao preljev za torte ili druge već pečene slastice. Odlično će poslužiti i kao punjenje za slastice.

  • Treći savjet:

Bijela čokolada vrlo će brzo zagoriti, zato ju u receptima ne možemo upotrijebiti umjesto tamne. Gore opisanih savjeta prilikom kupnje sastojaka za pečenje uvijek se i sama držim. Važno je da su proizvodi koje koristimo za pečenje zaista provjereni i da znamo kako se proizvodi ponašaju u kombinaciji s drugim sastojcima ili tijekom temperaturnih promjena. Pročitaj još nekoliko korisnih savjeta.

Preljevi za torte

Torta s vrlo ukusnim sastojcima već je tu, ali bez preljeva. Ako želiš da torta dobije poseban i premium izgled možeš ju preliti bavarskom kremom od zlatne čokolade. Kremu odlikuje divna zlatna boja, odličan okus kao i njena lagana tekstura. Primjerena je za različite vrste slastica: torte, kocke i slastice u čaši. Ako želiš u svoj preljev za tortu dodati i voće, recimo bobičasto, preporučujem bavarsku kremu od mliječne i bijele čokolade. U kremu možeš dodati i orašaste plodove (ja sam dodala pistacije) jer je zaista odlična osnova za razvijanje različitih okusa. Slasna Ruby čokolada će zbog svoje boje i slatko-kiselog okusa tvojoj torti biti točka na i.

Kako najlakše preliti tortu?

Kako bi preljev na torti izgledao najljepše moguće, što je naravno želja svakog slastičara, torta mora biti što ravnija i što glađa. Prije nego li preliješ tortu, uvjeri se da je torta zaista dovoljno ohlađena, u suprotnom će se preljev još dodatno otopiti. Tortu ćeš najlakše preliti tako da ju podigneš. To možeš napraviti uz pomoć podmetača za tortu ili tako da tortu položiš na mrežu za oblikovanje. Preljev dodaješ postepeno, najlakše će biti ako počneš od sredine prema rubovima i tako dok ne isprazniš cijeli lončić. Nakon što je torta prelivena, lopaticom ju podigneš i ukloniš suvišnu glazuru odnosno preljev. Pričekaš da se preljev ohladi i tortu serviraš. Možeš ju još i ukrasiti dodacima po želji.

Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Proizvodi iz trgovine Pogledaj sve proizvode

Vijesti Sve vijesti

Vrijeme čitanja 2 minuti
Poklone koji neće imati posebnu vrijednost za onoga kome ćete ih pokloniti potpuno je besmisleno kupovati.
Vrijeme čitanja 2 minuti
Pitaš li se i ti uvijek kako preliti tortu? Znaš da će okus torte biti odličan, ali isto tako želiš da torta također i lijepo izgleda? Ne znaš kako napraviti preljev za tortu? 
Vrijeme čitanja 2 minuti
Prva stvar na koju pomislimo kada čujemo riječ "dijabetičar" jest zasigurno ta da su slatkiši za njega zabranjeni. No je li zaista tako? Znaš li da na tržištu postoje čokolade koje su namijenjene upravo onima koji ne smiju konzumirati šećer? Itekako postoje. Zovu se dijabetičke čokolade.

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.