Malo drugačiji pokloni za muškarce povodom Dana očeva

Malo drugačiji pokloni za muškarce povodom Dana očeva
Slatke novosti
Vrijeme čitanja: 2 minuti

Ožujak je jedan od onih mjeseci u godini kada sve pršti od praznika. Tu je nagovještaj proljeća kada se prema narodnoj tradiciji ptice žene.

Svoj dan u ožujku žene imaju čak dva puta, a na svoj račun dolaze i muškarci.

Vjerski obojan praznik

Dan mučenika je praznik kojeg slave muškarci kao alternativu Danu žena, i to svake godine 10. ožujka . Korijeni izviru iz kršćanske predaje, kao uspomena na događaj iz vremena vladavine cezara Licinija, koji je izdao naredbu, da se svi kršćani pokaju, u suprotnom ih čeka smrt. Dogodilo se nešto neočekivano – njegovoj naredbi se godine 320 usprotivilo 40 vojnika koji se nisu htjeli odreći kršćanske vjere i radije su izabrali mučeničku smrt; od toga dolazi izraz 40 mučenika. Nadređeni su vojnicima u zamjenu za pokajanje nudili novac i različite odlikovanja, ali su hrabri muškarci sve nabrojano odbili, zato su ih po oštroj zimi u blizini Sebastije u Armeniji bacili gole u ledeni ribnjak, gdje su ubrzo umrli.

Muškarci tradicionalno na dan mučenika dobivaju za poklon suhe šljive, nabodene na suhe grane s trnjem i kobasicom, koji je simbolički podsjetnik na to, da njihovo mučeništvo još uvijek traje. Malo za šalu, malo za istinu mnogo žena svojim partnerima na taj praznik točno to poklone, što inače nije loša ideja, ako vaš muškarac voli šljive i kobasice. U suprotnom će takav »poklon« otići ravno u koš. Mi vam savjetujemo, da svom dragom poklonite originalniji i ukusniji poklon – mi vam preporučujemo čokoladu.

Zašto baš čokolada?

Zbog 3 bitna razloga:

  1. Prvi razlog je taj da s čokoladom sigurno nećete pogriješiti, jer na svijetu takoreći nema čovjeka koji je ne bi volio.
  2. Drugi razlog je znanstveni, jer su u jednom istraživanju istraživači zaključili da je čokolada jedna između 20 namirnica koja muškarce najbolje umiruje, trećina svih ispitanika je rekla da je čokolada njihova omiljena poslastica.
  3. Treći i istovremeno najbitniji razlog je taj da je čokolada korisna za zdravlje muškaraca. S obzirom na istraživanja, trebala bi ih trebala štititi od srčanih bolesti, ugrušaka krvi i srčanog udara, i to u većoj mjeri nego žene. Razlog se skriva u flavonoidima koji se nalaze u kakau, koji
    bi trebali štititi od bolesti srca i krvnih žila.

Čokolada nedvojbeno spada među one poklone za muškarce zbog kojih sigurno neće ostati ravnodušni. Što je ljepše od toga da partneru poklonite ukusno i maštovito oblikovan poklon koji će mu još dugo ostati u sjećanju, bez obzira što će brzo nestati?

Sastavili smo popis 5 najzanimljivijih čokoladnih poklona:

Partneru možete pokloniti poseban čokoladni doživljaj te ga nakon napornog dana iznenadite čokoladnom masažom. Tom gestom nećete ga samo opustiti, nego ćete se pobrinuti i za njegovo zdravlje. Čokolada naime blagotvorno djeluje na kožu, vlaži ju i pomaže stanicama pri izgradnji kolagena i elastina, istovremeno povećava protok krvi po tijelu. Naravno, nemojte zaboraviti sačuvati nešto od te čokolade za nakon masaže, jer pozitivno utječe na psihičko zdravlje.

Ako mislite, da niti jedna od predlaganih čokoladnih ideja neće odgovarati vašem partneru, bratu, ocu ili prijatelju, možete za savjet tijekom biranja poklona za muškarce za njihov praznik pogledati na našoj web stranici.

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Vijesti Sve vijesti

Vrijeme čitanja 4 minute
Uskoro će proslava i tebe su zadužili za pripremu deserta. Glavnu ulogu ima torta. Kako, dakle, napraviti najbolju tortu? S tobom dijelimo nekoliko savjeta uz koje priprema torte neće biti stres, već zabava.
Vrijeme čitanja 4 minute
Vanilija je kraljica začina. Uz cimet je najčešće upotrebljavana u slasticama. Osim toga, utječe na naše raspoloženje, pa čak pomaže i kod umora i tjeskobe. Ali kako je upotrijebiti?
Vrijeme čitanja 3 minute
BAM proizvodi su namijenjeni pripremi vrhunskih slastica, odličnog izgleda i iznimnog okusa, i kod kuće. Radi se o odličnoj čokoladi za pečenje, koja je do sada bila dostupna samo najboljim svjetskim slastičarima.

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.