Poklon za rođendan

Poklon za rođendan
Slatke novosti
Vrijeme čitanja: 2 minuti

Rođendanski pokloni nekome predstavljaju užitak, drugima pak mukotrpni zadatak. U prvu skupinu spadaju praktički svi koji poklone dobivaju, ali i oni koji uživaju u različitim kupovinama, dok u drugu skupinu spadaju prvenstveno oni kojima se već pri samoj pomisli na kupovinu smrači.

Pokloni za rođendan nekome predstavljaju užitak, drugima pak mukotrpni zadatak. U prvu skupinu spadaju praktički svi koji poklone dobivaju, ali i oni koji uživaju u različitim kupovinama, dok u drugu skupinu spadaju prvenstveno oni kojima se već pri samoj pomisli na kupovinu smrači. Svakome svoje, kako se kaže, no činjenica jest da rođendanske poklone ne možemo izbjeći, ni kad bi željeli. Na to kakva ćemo iznenađenja dobiti za svoj rođendan i ne možemo baš utjecati, no svejedno možemo malo natuknuti što bi željeli.

Prilikom kupovanja poklona za rođendan imamo slobodne ruke, što znači da se bezbrižno možemo prepustiti traženju po širokoj paleti raznovrsnih poklona, a koji su danas dostupni praktički u svakom shopping centru, a sve češće se pokloni kupuju i putem interneta. No biranje pravog poklona može biti vrlo zahtjevan zadatak, bez obzira radi li se o rođendanu ili nekoj drugoj prigodi.

Biranje poklona za rođendan

Darivanje za rođendan vrlo je poseban događaj kojemu se moramo prethodno barem malo posvetiti. Istina je da na poklon možemo gledati kao na formalnost – u trgovini uzmemo neku čokoladu, možda bocu vina, kupimo poklon vrećicu i stvar je riješena. No darivanju onih koji nam puno znače zasigurno ćemo se malo više posvetiti. Već i sam izraz lica onoga tko prima poseban poklon, dovoljno govori da se puno više isplati malo se potruditi i naći pravi poklon, nego posegnuti za najlakšom i najjeftinijom varijantom.

Pritom moramo naravno spomenuti da cijena poklona nikako nije mjerilo biranja poklona. Najbolji poklon može biti upravo onaj besplatan, na primjer ručno izrađen, jer ti su pokloni od srca i imaju najveću vrijednost. To naravno ne znači da skuplji pokloni za rođendan imaju manju vrijednost. Poklon moramo birati na osnovu toga kome ga poklanjamo. To se naravno ne odnosi samo na cijenu – najbolji poklon bit će onaj koji je posebno izabran baš za tu osobu. Dobro je kad osobu poznajemo, znamo što želi i odaberemo baš ono što će rezultirati iznenađenjem. Izbor je širok, što nekima predstavlja izazov i veselje, dok drugima mrski zadatak.

Gjde kupiti poklone za rođendan?

U današnje je vrijeme vjerojatno najlakše kupovati putem interneta koji je uvijek na dohvatu ruke. Ponuda poklona na internetu neusporedivo je bogatija od ponude u lokalnim trgovinama, čak ni shopping centri se u tom slučaju ne mogu uspoređivati s online trgovinama. Za biranje poklona internet je dakle najpriručniji jer nam omogućava brz i učinkovit pregled primjerenih darova. No nemojmo zaboraviti »obične« trgovine u kojim možemo također s lakoćom doći do neke neobične ideje, a uz to predmet ćemo vidjeti u živo i tako se možda moći lakše odlučiti uzeti ga ili ne.

U nekim je slučajevima nužno proizvod prije kupovanja isprobati, a što preko interneta nije moguće. Na kraju opet dolazimo do toga da moramo otprilike znati što tražimo. U nekim je slučajevima narudžba putem interneta jedino logično rješenje, dok će za nešto drugo biti potreban „skok“ u shopping centar.

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Vijesti Sve vijesti

Vrijeme čitanja 4 minute
Vanilija je kraljica začina. Uz cimet je najčešće upotrebljavana u slasticama. Osim toga, utječe na naše raspoloženje, pa čak pomaže i kod umora i tjeskobe. Ali kako je upotrijebiti?
Vrijeme čitanja 3 minute
BAM proizvodi su namijenjeni pripremi vrhunskih slastica, odličnog izgleda i iznimnog okusa, i kod kuće. Radi se o odličnoj čokoladi za pečenje, koja je do sada bila dostupna samo najboljim svjetskim slastičarima.
Vrijeme čitanja 2 minuti
Poklone koji neće imati posebnu vrijednost za onoga kome ćete ih pokloniti potpuno je besmisleno kupovati.

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.