Čokoladni intervju: Sanja Giampa Gojković (čokoladarnica Rustika)

Čokoladni intervju: Sanja Giampa Gojković (čokoladarnica Rustika)
Slovenska čokolada
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Otkada pamtim, obožavam čokoladu ...Čokolada ne deblja i sadrži mnogo hormona sreće.

Ime: Sanja Giampa Gojković.

Radno mjesto: voditelj prodaje u čokoladarnici Rustika.

Dosadašnja iskustva povezana s čokoladom

Obožavam čokoladu otkad znam za sebe ... Čokolada ne deblja i ima jako puna hormona sreće :)

Vaša prva pomisao, asocijacija na riječ »čokolada« je:

s nekime ju podijeliti – Sve što je vrijedno imati je vrijedno i dijeliti.

Koji su okusi kod vas trenutno najomiljeniji?

Definitivno kocke od karamele s domaćom karamelom, slovenskim lješnjacima i prstohvatom piranske soli.

Koji je najpoželjniji čokoladni proizvod svih vremena kod vas?

Zbog široke palete proizvoda svi su poželjni, a u zadnje vrijeme se ističu kocke od karamele.

Koliko se čokolade kod vas upotrijebi/potroši godišnje?

Svake godine oko 20 tona čokolade.

Koju čokoladu upotrebljavate – od koje vrste kakaovca je napravljena?

Još prije dosta vremena smo prestali kupovati čokoladu od većih svjetskih dobavljača, potražili smo manje butik dobavljače. Sada upotrebljavamo čokoladu koju po našem receptu za nas proizvodi manje obiteljsko poduzeće u Italiji.

Koja je vaša ključna razlika od konkurencije, u čemu ste naprosto najbolji?

Usitinu se trudimo, sve komponente koje su potrebne za pojedini proizvod pokušavamo izraditi sami, u svaki je proizvod uloženo puno znanja, spretnosti i napornog rada.

Što je najvažnije onda kada se primimo izrade čokoladnih slastica sami kod kuće? Možete nam možda dati neki “tajanstveni” savjet?

Predlažemo da upotrijebite samo prvoklasne osnovne sastojke, izbjegavajte polugotove proizvode, praškove, paste, ... S vrhunskom čokoladom slastice će biti – vrhunske. :)

Kažu da će čokolada ubuduće osjetno poskupjeti i da će postati dostupna samo imućnim ljudima. Hoće li se to zaista dogoditi?

Prilično ažurno pratimo događanja u svijetu, naša prijateljica dr. Smiljana Lambert, svjetski poznata biologinja, bavi se prirodnim uzgojem kakaovaca u azijskim zemljama i zemljama uz Tihi ocean. Hoće li se poskupljenje zaista dogoditi pitanje je koje ovisi o urodu.

I još za kraj, biste li željeli poručiti štogod našim čokoholičarima?

Čokoladni proizvodi nedvojbeno mogu biti dio zdrave prehrane. Ako su kvalitetni i pripremljeni od »temelja«, to jest od prvoklasnih osnovnih sastojaka, bez umjetnih praškova, pasti i drugih dodataka, onda si ih možemo bez grižnje savjesti priuštiti.

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Vijesti Sve vijesti

Vrijeme čitanja 4 minute
Uskoro će proslava i tebe su zadužili za pripremu deserta. Glavnu ulogu ima torta. Kako, dakle, napraviti najbolju tortu? S tobom dijelimo nekoliko savjeta uz koje priprema torte neće biti stres, već zabava.
Vrijeme čitanja 4 minute
Vanilija je kraljica začina. Uz cimet je najčešće upotrebljavana u slasticama. Osim toga, utječe na naše raspoloženje, pa čak pomaže i kod umora i tjeskobe. Ali kako je upotrijebiti?
Vrijeme čitanja 3 minute
BAM proizvodi su namijenjeni pripremi vrhunskih slastica, odličnog izgleda i iznimnog okusa, i kod kuće. Radi se o odličnoj čokoladi za pečenje, koja je do sada bila dostupna samo najboljim svjetskim slastičarima.

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.