Čokoladni intervju: Lilijana Javorić Ilić (direktorica čokoladarnice Rajska Ptica)

Čokoladni intervju: Lilijana Javorić Ilić (direktorica čokoladarnice Rajska Ptica)
Slovenska čokolada
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Zasladite se izabranim okusima ručno izrađene čokolade – manje je više.

Ime: Lilijana Javorić Ilić.

Radno mjesto: direktorica čokoladarnice Rajska Ptica.

Dosadašnja iskustva povezana s čokoladom

Izrađivala sam puno čokoladnih pločica, pralina, tortica ...

Vaša prva pomisao, asocijacija na riječ »čokolada« je:

Čokolada nagrađuje, povezuje, usrećuje i prvenstveno oprašta.

Koji su okusi kod vas trenutno najomiljeniji?

Najomiljenija je definitivno tamna čokolada, odmah iza nje slijedi bijela.

Koji je najpoželjniji čokoladni proizvod svih vremena kod vas?

Čokolada sa solnim cvijetom.

Kupujemo že predelano čokolado iz Belgije. 

Koliko se čokolade kod vas upotrijebi/potroši godišnje?

Svake godine oko 20 tona čokolade.

Koju čokoladu upotrebljavate – od koje vrste kakaovca je napravljena?

Kupujemo već obrađenu čokoladu iz Belgije. A oni ju tako i tako kupuju na svjetskoj burzi.

Koja je vaša ključna razlika od konkurencije, u čemu ste naprosto najbolji?

Po ničemu, svi smo dobri :)

Što je najvažnije onda kada se primimo izrade čokoladnih slastica sami kod kuće? Možete nam možda dati neki “tajanstveni” savjet?

Definitivno upotrijebite kvalitetnu čokoladu. Iz butik trgovina s manje šećera i ostalih primjesa. I naravno ne zaboravite čitati deklaracije!

Kažu da će čokolada ubuduće osjetno poskupjeti i da će postati dostupna samo imućnim ljudima. Hoće li se to zaista dogoditi?

Čula sam da ... Ali ipak pričekajmo do tada.

I još za kraj, biste li željeli poručiti štogod našim čokoholičarima?

Zasladite se odabranim okusima ručno izrađene čokolade. Takva je čokolada skuplja jer je kvalitetnija. I ne zaboravite: manje je više.

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Vijesti Sve vijesti

Vrijeme čitanja 4 minute
Uskoro će proslava i tebe su zadužili za pripremu deserta. Glavnu ulogu ima torta. Kako, dakle, napraviti najbolju tortu? S tobom dijelimo nekoliko savjeta uz koje priprema torte neće biti stres, već zabava.
Vrijeme čitanja 4 minute
Vanilija je kraljica začina. Uz cimet je najčešće upotrebljavana u slasticama. Osim toga, utječe na naše raspoloženje, pa čak pomaže i kod umora i tjeskobe. Ali kako je upotrijebiti?
Vrijeme čitanja 3 minute
BAM proizvodi su namijenjeni pripremi vrhunskih slastica, odličnog izgleda i iznimnog okusa, i kod kuće. Radi se o odličnoj čokoladi za pečenje, koja je do sada bila dostupna samo najboljim svjetskim slastičarima.

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.