Čokoladarnica Maribor

Čokoladarnica Maribor
Slovenska čokolada
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Čokoladarnica Maribor spada u mrežu čokoladnih butika koji su dio Čokoladarnice Olimje. 

Čokoladarnica Maribor spada u mrežu čokoladnih butika koji su dio Čokoladarnice Olimje. Osim u Mariboru, njihovi se čokoladni butici s bogatom ponudom čokoladnih proizvoda nalaze i u Piranu, Novom mestu, Celju i Olimju.

Proizvodnja po starim obiteljskim receptima

Sva proizvodnja njihovih čokoladnih proizvoda vrši se u Olimju, malom udaljenom mjestašcu u jugoistočnom dijelu Slovenije. Za pripremu čokolade koriste kakao maslac kao mast za čokoladu. Ne koriste maslac, biljne masti ili druge zamjene za to, zato njihovi proizvodi imaju rok trajanja od oko pet mjeseci. Kada jedete njihovu čokoladu osjećate da je pripremljena isključivo od onih sastojaka koji su za čokoladu pravi.

Čokoladarnica Maribor se ponosi starim obiteljskim receptima za praline, po kojima ih izrađuju još i danas. Za njih je zaslužan Alfonz Videtič koji je na prijelomu 19. i 20. stoljeća u Beču radio kao slastičar; sve do 1915. kada je morao zbog pomanjkanja kakaa i drugih uvoznih sirovina prestati s radom. U ranim 90. godinama 20. stoljeća njegove je recepture od zaborava, srećom, spasio njegov potomak Rudolf Videtič koji je otkupio staru pučku školu u Olimju i od dva razreda napravio čokoladnu liniju.

Sav rad vrši se ručno, što znači da svaki proizvod obrade bar četiri puta:

  1. kada se čokolada ulijeva
  2. kada se čokolada stvrdne i potrebno je ubaciti punjenje
  3. kada čokoladu zatvaraju
  4. kada čokoladu ukrašavaju

Kada se tradicija spoji sa suvremenošću

Čokoladarnica Maribor je poznata po tome što svake godine razvija po nekoliko novih okusa koje kupcima nude u svojim buticima. Za njih je najbolji dio postupka izrađivanja čokolade razvijanje novih okusa i trenutak kada ih kupci probaju – tada do izražaja dolaze sve čari mašte. Poznati su i po prepoznatljivoj robnoj marci Sladkosti iz Olimja (Slatkiši iz Olimja). Ista je poznata po kvaliteti i ukusnim čokoladnim proizvodima te kupcu daje garanciju da će dobiti proizvode izrađene ručno i s ljubavlju.

TOP 5 proizvoda iz Čokoladarnice Maribor:

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Vijesti Sve vijesti

Vrijeme čitanja 4 minute
Uskoro će proslava i tebe su zadužili za pripremu deserta. Glavnu ulogu ima torta. Kako, dakle, napraviti najbolju tortu? S tobom dijelimo nekoliko savjeta uz koje priprema torte neće biti stres, već zabava.
Vrijeme čitanja 4 minute
Vanilija je kraljica začina. Uz cimet je najčešće upotrebljavana u slasticama. Osim toga, utječe na naše raspoloženje, pa čak pomaže i kod umora i tjeskobe. Ali kako je upotrijebiti?
Vrijeme čitanja 3 minute
BAM proizvodi su namijenjeni pripremi vrhunskih slastica, odličnog izgleda i iznimnog okusa, i kod kuće. Radi se o odličnoj čokoladi za pečenje, koja je do sada bila dostupna samo najboljim svjetskim slastičarima.

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.