BAM čokolada i načini uporabe

BAM čokolada i načini uporabe
Čokoladni savjeti
Vrijeme čitanja: 3 minute

BAM proizvodi su namijenjeni pripremi vrhunskih slastica, odličnog izgleda i iznimnog okusa, i kod kuće. Radi se o odličnoj čokoladi za pečenje, koja je do sada bila dostupna samo najboljim svjetskim slastičarima.

Sada s njom mogu stvarati svi amaterski kreatori slastica! Kolekciju proizvoda od čokolade i kakaa za pripremu slastica BAM sastavili smo od pažljivo odabranih čokolada i kakaa vrhunske kvalitete te provjereno odličnog okusa.

U kolekciji BAM čokolade možete pronaći čokolade različitih vrsta; od klasične tamne, do one koja je ružičasta bez potrebe za bilo kakvim bojama. Budući da je kolekcija toliko raznolika, u tekstu ispod dajem nekoliko ideja o tome kada koristiti neku od čokolada.

1. BAM - tamna čokolada

BAM tamna čokolada će vas oduševiti svojom univerzalnošću jer se doista može koristiti u većini čokoladnih recepata. Idealna je za pripremu krema, ganachea, mousseva, sladoleda, keksa, biskvita, soufflea i ostalih kremastih čokoladnih struktura. Može se koristiti i za modeliranje i pripremu čokoladnih dekoracija. Znanstveno je dokazano da tamna čokolada sadržava određene tvari koje imaju pozitivan učinak na ljudsko tijelo. Još jedan razlog da posegnete za tamnom čokoladom.

2. BAM - bijela čokolada

Idealna je za lijevanje pločica, pralina i za pripremu krema, ganachea i mousseva. Može se koristiti i za pripremu čokoladnih dekoracija. Čokolada sadržava pravi kakao maslac i pravu vaniliju, što se odražava u izvornom čokoladnom okusu. Vjerovali ili ne, bijela čokolada se ne koristi samo za pripremu slatkih jela. Bijelu čokoladu, kao i mliječnu te tamnu, možete koristiti i u začinjenim jelima, gdje je njena uporaba poznata već dugi niz godina. Tako su Asteci prije više od tisuću godina otkrili da je kombinacija ljutih začina te čokolade odlična, što su korisno iskorištavali u svojim čokoladnim napicima kojima su dodavali čili. Tako se i danas u meksičkoj i drugim europskim kuhinjama koriste sve vrste čokolade, posebice u kombinacijama sa začinjenim mesnim jelima, gdje su odličan dodatni začin koji poboljšava okus glavnog jela.

3. BAM - mliječna čokolada

Ima sladak i blaži okus od tamne čokolade, a njen okus često može podsjećati na svježe mlijeko ili karamelu. Baš kao i tamna, mliječna čokolada također je idealna za kreme, mousseve, ganache, sladolede, kekse, biskvite i ostale kremaste čokoladne strukture. Najbolje djeluje u receptu za slasticu u čaši - trostruka čokoladna krema.

4. Savjeti za uporabu BAM čokolade

TOPLJENJE: BAM čokolada ima jednu veliku prednost, a to je da je u obliku kapi. Prilikom topljenja čokolade, kapi pomažu da se ona ravnomjerno otopi. Čokoladu možemo otopiti u vodenoj kupelji kad nam se stvarno žuri ili nemamo druge mogućnosti, možemo je otopiti u mikrovalnoj pećnici, ali moramo osigurati stalno miješanje, inače se čokolada neće otopiti tako ravnomjerno. Preporučuje se vaditi čokoladu iz mikrovalne pećnice svakih deset sekundi, promiješati je, vratiti i ponoviti postupak dok se čokolada ne otopi. Pri topljenju čokolade u vodenoj kupelji (UPUTE: kako bi se čokolada otopila, prvo u veću posudu ulijte vodu i na nju stavite manju. Pazite da ne ulijete previše vode, jer gornja, manja posuda ne bi trebala dodirivati vodu. Zatim u manju posudu dodajte čokoladne kapi, odnosno manje komade čokolade.) najvažnije je paziti da voda ne dođe u kontakt s čokoladom jer to može stvoriti grudice.

ČOKO-SAVJET: bijela čokolada je najosjetljivija za topljenje. Bijelu čokoladu zagrijavajte sporije i pripazite da se ne zagrije prebrzo zbog previsokih temperatura.

Otopljena čokolada je vjerojatno najukusnija onda kad se lijepo prelijeva po kaskadama čokoladne fontane. Za fontanu se preporučuje posebna čokolada koja je namijenjena topljenju u čokoladnoj fontani. Od ostalih se čokolada razlikuje po tome što sadržava puno više kakao maslaca, koji osigurava da je čokolada lijepo tekuća i omogućuje svilenkasto glatki protok kroz fontanu. Za fontanu možete birati između BAM bijele, mliječne ili tamne čokolade.

Urša R.
Urednica
Mogla bi imati još ljepši posao od rada s čokoladom?

Vijesti Sve vijesti

Vrijeme čitanja 4 minute
Uskoro će proslava i tebe su zadužili za pripremu deserta. Glavnu ulogu ima torta. Kako, dakle, napraviti najbolju tortu? S tobom dijelimo nekoliko savjeta uz koje priprema torte neće biti stres, već zabava.
Vrijeme čitanja 4 minute
Vanilija je kraljica začina. Uz cimet je najčešće upotrebljavana u slasticama. Osim toga, utječe na naše raspoloženje, pa čak pomaže i kod umora i tjeskobe. Ali kako je upotrijebiti?
Vrijeme čitanja 3 minute
BAM proizvodi su namijenjeni pripremi vrhunskih slastica, odličnog izgleda i iznimnog okusa, i kod kuće. Radi se o odličnoj čokoladi za pečenje, koja je do sada bila dostupna samo najboljim svjetskim slastičarima.

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.