Amerikanci vjeruju da čokoladno mlijeko dolazi od smeđih krava

Amerikanci vjeruju da čokoladno mlijeko dolazi od smeđih krava
Čokoladne novosti
Vrijeme čitanja: 0 minut

Prema Washington Postu čak 7 % odraslih Amerikanaca vjeruje da čokoladno mlijeko dolazi od smeđih krava.

Prema Washington Postu čak 7% odraslih Amerikanaca vjeruje da čokoladno mlijeko dolazi od smeđih krava.

Američki znanstvenici na području poljoprivrede, prehrane i školstva u posljednjem desetljeću došli su do spoznaje da su mnoga američka domaćinstva blago rečeno poljoprivredno nepismena. Ne znaju gdje i kako se hrana uopće proizvodi, kako dolazi do trgovina te čak za čokoladno mlijeko ne znaju od kojih je sastojaka dobiveno.

Studija odjela za stočarstvo, provedena na početku devedesetih pokazala je da čak 20% tj. 1 od 5 odraslih Amerikanaca nije znao da su hamburgeri napravljeni od goveđeg mesa.

Prema izvještaju USDA (američko ministarstvo poljoprivrede) mnogi Amerikanci čak vjeruju da je najomiljenije voće u Americi "sok naranče", a najomiljenije povrće pomfri odnosno prerađen, prženi krumpir.

Više na: https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2017/06/15/seven-percent-of-americans-think-chocolate-milk-comes-from-brown-cows-and-thats-not-even-the-scary-part/.

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Vijesti Sve vijesti

Vrijeme čitanja 4 minute
Uskoro će proslava i tebe su zadužili za pripremu deserta. Glavnu ulogu ima torta. Kako, dakle, napraviti najbolju tortu? S tobom dijelimo nekoliko savjeta uz koje priprema torte neće biti stres, već zabava.
Vrijeme čitanja 4 minute
Vanilija je kraljica začina. Uz cimet je najčešće upotrebljavana u slasticama. Osim toga, utječe na naše raspoloženje, pa čak pomaže i kod umora i tjeskobe. Ali kako je upotrijebiti?
Vrijeme čitanja 3 minute
BAM proizvodi su namijenjeni pripremi vrhunskih slastica, odličnog izgleda i iznimnog okusa, i kod kuće. Radi se o odličnoj čokoladi za pečenje, koja je do sada bila dostupna samo najboljim svjetskim slastičarima.

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.