7 prijedloga za božanstvenu toplu čokoladu

7 prijedloga za božanstvenu toplu čokoladu
Čokoladne novosti
Vrijeme čitanja: 4 minute

Ionako izvrstan okus tople čokolade možete na vrlo jednostavan način još dodatno poboljšati pomoću naših prijedloga… Izaberite vaš omiljeni!

Zimski mjeseci za mnoge su baš poseban doživljaj u godini. To je vrijeme kada se prepuštaju svakojakim ludorijama na snijegu i tako se bar na tren vrate u djetinjstvo. Vrijeme praznika, mira, lijepih želja i sveprisutnog osjećaja obiteljske povezanosti. Vrijeme kada se čini da su čuda zaista moguća … A za sve sladokusce je uz sve spomenuto zima posebna i iz još jednog razloga – to je naime vrijeme i za toplu čokoladu! Iako se čini da s toplom čokoladom praktički ne možete pogriješiti i da je i najlošija topla čokolada još uvijek odlična, za vas smo svejedno pripremili nekoliko savjeta uz pomoć kojih će topla čokolada biti malo bolja, koliko god to zvučalo nemoguće …

1. Kušajte kombinaciju tople čokolade i sladoleda.

Izreka da se suprotnosti privlače svakako vrijedi za sladoled i toplu čokoladu. Toplo-hladna kombinacija vaše će osjetilo okusa baciti u pogon i tako se pobrinuti za veći intenzitet kušanja. Okus sladoleda može biti po želji, ali mi ipak preporučujemo kombinaciju s vanilijom bourbon. Ako ne želite da se sladoled posve rastopi, onda se ove slastice uhvatite odmah i slistite ju što je brže moguće. Vjerujemo da s tim ne ćete imati posebnih problema, ali neka vas ne brine sladoled koji će se i unatoč tome rastopiti. Zbog toga će topla čokolada biti još malo kremastija i slasnija.

2. U toplu čokoladu dodajte maslac od kikirikija.

Maslac od kikirikija koji dodajemo u toplu čokoladi, ima dvije funkcije. Prva je poboljšavanje okusa, a druga zgušnjavanje.

S količinom ne treba pretjerivati jer nije cilj u potpunosti zamutiti osnovni okus čokolade – dovoljna će već biti i žlica maslaca od kikirikija, a po želji možete dodati još malo kikirikija, nasjeckanih na sitne komadiće.

3. Toplu čokoladu pripremite s kokosovim mlijekom umjesto s običnim.

Uporaba biljnog mlijeka za pripremu tople čokolade nije rezervirana samo za one koji iz različitih razloga ne konzumiraju mlijeko životinjskog porijekla. Topla čokolada može u kombinaciji s biljnim mlijekom dobiti sasvim novu dimenziju okusa, koja se mnogima puno više sviđa. Posebice omijena jest topla čokolada pripremljena s kokosovim mlijekom, koje prilično jednostavno možete pripremiti i sami i tako se pobrinuti da topla čokolada ne bude samo iznimnog okusa, već i što zdravija i prirodnija.

4. Upotrijebite kukuruzni škrob za zgušnjavanje tople čokolade.

Za sve one kojima više paše osnovni okus tople čokolade i ne želite koristiti dodatke, ali biste svejedno htjeli gušću teksturu, dobro je rješenje kukuruzni škrob – dovoljan će već biti samo vrh noža, koji umiješate u mlijeko prije nego dodate čokoladu. Topla čokolada će tako zadržati svoj prepoznatljiv okus koji neki nazivaju čak »okusom čistog užitka«.

5. Topla čokolada je odlična u kombinaciji s okusom naranče.

Mogli bismo reći da između citrusa odnosno agruma gdje spadaju i naranče, te (tople) čokolade postoji baš posebna vrsta ljubavi. To možda nije ljubav na prvi pogled, ali radi se o malo kompleksnijem odnosu. Kiselkasto-slatka kombinacija naime ne odgovara svakome, a mnogi trebaju i nekoliko pokušaja da ih začara nešto egzotičnija nota ove profinjene harmonije okusa. Za početek vam savjetujemo da pripremite toplu čokoladu prema uobičajenom postupku, na kraju naribajte malo narančine korice (pazite da upotrijebite samo ekološki uzgojene naranče, čija korica nije bila izložena otrovnim tvarima). Pustite nekoliko minuta da se okusi pomiješaju i onda još samo uživajte …

6. Topla čokolada za dobro jutro…

Ima li nešto gore od jutra kada vas nakon sna od samo nekoliko sati probudi glasno i uporno zvonjenje budilice koje vas podjseća na bezbroj obveza koje vas čekaju. Po mogućnosti shvatite da je netko upotrijebio svu toplu vodu i da nemate čiste odjeće. Iako se možda situacija činitako bezizlazna, jamčimo vam da ćete na život gledati puno optimističnije ako si za doručak priuštite toplu čokoladu u kombinaciji s kavom. Priprema je sasvim jednostavna – umjesto mlijeka upotrijebite svoju omiljenu kavu. Ta će vas kombinacija razbuditi i pripremiti na izazove koji su pred vama, a ujedno zadovoljiti i vašu želju za slatkim. Podsjetit ćemo vas na to da čokolada povisuje razinu serotonina, poznatog i pod pod imenom »hormon sreće«.

7. Topla čokolada s čilijem – usuđujete li se?

Zadnji savjet namijenjen onim hrabrijim koje nije strah malo eksperimentirati. Topla čokolada se naime, vjerovali ili ne, odlično kombinira s čilijem. Naravno da morate paziti da pritom ne pretjerujete – već samo prstohvat ovog pikantnog začina pobrinut će se za obogaćivanje uobičajenog okusa, a najjednostavnije će biti da kupite već pripremljenu mješavinu za toplu čokoladu s dodatkom čilija, gdje su količine točno određene. Ovako pripremljena topla čokolada zasigurno će vas dodatno zagrijati…

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Vijesti Sve vijesti

Vrijeme čitanja 4 minute
Uskoro će proslava i tebe su zadužili za pripremu deserta. Glavnu ulogu ima torta. Kako, dakle, napraviti najbolju tortu? S tobom dijelimo nekoliko savjeta uz koje priprema torte neće biti stres, već zabava.
Vrijeme čitanja 4 minute
Vanilija je kraljica začina. Uz cimet je najčešće upotrebljavana u slasticama. Osim toga, utječe na naše raspoloženje, pa čak pomaže i kod umora i tjeskobe. Ali kako je upotrijebiti?
Vrijeme čitanja 3 minute
BAM proizvodi su namijenjeni pripremi vrhunskih slastica, odličnog izgleda i iznimnog okusa, i kod kuće. Radi se o odličnoj čokoladi za pečenje, koja je do sada bila dostupna samo najboljim svjetskim slastičarima.

Kreiraj kao pravi Čokochef!

Upiši svoju elektroničku adresu na koju ćemo ti poslati besplatnu e-knjigu recepata koja sadrži 9 totalno kul čokoladnih recepata priznatih slovenskih čokochefova.