Vina Kunej

Vina Kunej

Cesta prvih borcev 40

8280 Brestanica

U Hišinom trtu, vino i čokolada čine obiteljsku tradiciju i uz vinogradarstvo i voćarstvo datira još s kraja 19. stoljeća. Od tada, znanje o vinu kontinuirano se prenosi sa oca na sina, kroz pet...

Sa MojaČokolada. hr sudjelujemo već od 18.01.2014.

Mi želimo slijediti duh trapista, oživjeti i nadograditi svoje priče za daljni ekonomski uspjeh.

U Hišinom trtu, vino i čokolada čine obiteljsku tradiciju i uz vinogradarstvo i voćarstvo datira još s kraja 19. stoljeća. Od tada, znanje o vinu kontinuirano se prenosi sa oca na sina, kroz pet naraštaja. Danas, na imanju, žive zadnje tri generacije, odnosno četiri, ako računamo i djecu. Najiskusniji i najstariji, gotovo 90-godišnji član obitelji, je Anton Kunej koji i dalje aktivno pratiti razvoj događaja na farmi. Anton ima snažnu potporu njegove supruge Stanislave. Njih dvoje su davno postavilji temelje i sagradili kuću u Brestanici, koja još uvijek nudi toplo utočište za sve članove obitelji. Ne tako davno, njih dvoje su rezali vinograde i provodili cijeli dan u polju. Vino je i dalje njihova velika ljubav, jer su u vinu uživali gotovo sav svoj ​​život.

Vino je još intenzivnije proučavao Antonov sin Lojze, koji je uz dodatak vinogradarstvu, veliku pažnju posvetio edukaciji mladih biljaka. Kao poljoprivredni inženjer aktivan je na imanju od kraja 70-ih godina prošlog stoljeća pa sve do danas. Za to vrijeme on je stekao mnogo iskustva i vrlo detaljno se upoznao sa različitim vrstama vinove loze. Kao pionir u Bizeljsko-Sremskom okolišu proučavao je razmnožavanje mladih biljaka, gdje je i sam uveo mnogo novih sorti koji su danas u proizvodnji, gdje daju odlične rezultate. Trsničarska industrija mu je omogućila da u ranom 21. stoljeću, u Brestanici, izgradi novi podrum kapaciteta proizvodnje 100 000 L. Za razne projekte, koje je uspješno realizivao tijekom karijere, uvijek je imao jako uporište u supruzu Danici.

Predstavnik treće generacije je sin Ales, tehnolog za prehranu, koji je u 2012. godini, nedugo nakon povratka sa studija vinarstva u Francuskoj, preuzeo farmu. Zajedno sa suprugom Emanuelom, Portugalkom, upušta se u nove izazove. Prvi takav izazov je vino, a drugi čokolada. Obje aktivnosti su dio baštine, važne za mjesto Brestanica. Ales je svojim zalaganjem dobio podršku obitelji u njegovim novim poduhvatima. U 2013. godini Kunejevi otvaraju tvornicu čokolade u dvorcu Rajhenburg. Novootvorena tvornica nudi visokokvalitetne čokoladne proizvode izrađene po najboljim receptima.

Sunčani lav, zaštitni znak obitelji Kunej, utjelovljuje ponos i tradiciju dragocjenog iskustva u uzgoju vinove loze i vina. Lav oslikava sve što predstavlja Hiša trt, vina i čokolade Kunej. Vinova loza, bobičasto voće, korijenje vinove loze, vinove loze, zajedno sa zlatnim lavom zaštitni su znak ovog područja. Bili su tu prije stotinjak godina, bili su motor razvoja, a i sada su.

Pregledajte naše proizvode

×

Zašto kupovati kod nas?

5 razloga

za kupovinu kod nas

Opširnije