Čokoladnica Zotter

Čokoladnica Zotter

Bergl 56

8333 Riegersburg

U filozofiji i radu Josefa Zottera velika pažnja se daje obradi čokolade, pa se i u njegovoj tvrtki obrađuje čokolada na način kako se obrađuju u zemljama trećeg svijeta. Lojalna konkurencija...

Sa MojaČokolada. hr sudjelujemo već od 13.09.2013.

Ekološke čokoladne delicije sa umjetničkim nadahnućem

U filozofiji i radu Josefa Zottera velika pažnja se daje obradi čokolade, pa se i u njegovoj tvrtki obrađuje čokolada na način kako se obrađuju u zemljama trećeg svijeta. Lojalna konkurencija stvara priliku za male proizvođače kakaa, koji nastojeći da budu nezavisni u odnosu na oscilacije cijena na tržištu sirovina, pokušavaju stvoriti novi, siguran i neovisan način života u kojem nema iskorištavanja djece i odraslih u tom procesu, kao ni uništavanja okoliša.

U Zotterju smo se odlučili da ekološku obradu i način privređivanja, jer je ekološko privređivanje budućnost poslovanja. Zotter je posvećen održivom razvoju, kvaliteti, raznolikosti i kreativnosti svojih proizvoda. Sve - od sirovina pa do samog pakiranja - se proizvodi na ekološki prihvatljiv način, koristeći organske sastojke. Takođe, učestvujemo u međunarodnim projektima, poput 1 čokolada:1 školski obrok, ali i na druge načine (svakom prodanom čokoladom dajemo doprinos u vidu novca za hranu, za djecu školske dobi, u najsiromašnijim zemljama svijeta) dokazujemo svoju globalnu društvenu odgovornost.

Ako za Josefa Zottera možemo reći da je sa svojim receptima ušao u inspirativne i jedinstvene inovacije u svijetu čokolade, za njegova prijatelja Andreasa H. Gratza možemo reći da je paketima čokolade dao sasvim novu dimenziju. Umjesto uobičajene ambalaže, ovdje možemo pričati o raznim ambalažama za čokoladu. Svaka ambalaža je posebna umjetnost - priča za sebe. Puno umjetničke slobode, briga za detalje, smisao za humor i smjelost su karakteristike njegova rada. Ne samo da kreiramo drugačiji okus naše čokolade, već posebnu pažnju obraćamo i na izgled i pakiranje same čokolade .

Nudimo više od 300 različitih čokoladnih kreacija sa originalnim receptima (sa sjemenkama bundeve, bijela čokolada s medom, narančasta marcipana, šampanjac, konjak i kava, slatko vino i sir..), a ponekad su tu i otkačena imena (Zazibajmo se u novoj godini ...) .

Nema proizvoda za ovog dobavljača.

×

Zašto kupovati kod nas?

5 razloga

za kupovinu kod nas

Opširnije